Mensen ontmoeten

Er is een aantal redenen waarom mensen lid worden van Squashmere. Eén van de belangrijkste is het ontmoeten van mensen. Een van de eenvoudigste manieren om mensen te ontmoeten is meedoen aan activiteiten als competitie, clubavond, laddercompetitie, toernooien en bekercompetitie. Dit geldt ook voor beginners! De clubavond is bij uitstek geschikt voor nieuwe leden. Je komt eenvoudig met andere squashers in aanraking, je speelt tegen spelers van verschillend niveau. Of je nu absolute beginner bent of gevorderde competitiespeler, op de clubavond ben je altijd welkom. De clubavond is elke maandag en begint om half acht tot er nog belangstelling is. De clubavond wordt geleid door enthousiaste leden en draait volledig op vrijwilligers.

Pasjes en afhangsysteem

Als lid van onze club heb je een speelpasje. Dit pasje wordt zo snel mogelijk gemaakt door Centre Point nadat je lid bent geworden. Je kunt dit pasje ophalen bij de balie van Centre Point. Met dit pasje kun je een baan “reserveren”. Afhangen noemen wij dat. Het komt er op neer dat als je wilt spelen je naar Centre Point toe komt en je pasje op het desbetreffende half uur afhangt op het afhangbord bij onze banen. Een op zich eenvoudig systeem. Echter, er kunnen nogal wat misverstanden ontstaan. Daarom is dit afhangen aan een aantal regels gebonden. Deze regels vind je terug in het huishoudelijk reglement (zie pag. 8). Als iedereen zich aan deze regels houdt zijn er geen problemen. Wij willen je daarom dan ook dringend verzoeken je aan deze regels te houden.

Wanneer kan ik spelen?

Squashmere heeft op vaste tijden banen tot haar beschikking. De uren zijn wisselend, afhankelijk van het aantal leden. Er hangt daarom op het prikbord een zogenaamd banenschema. Hierop staat wanneer je terecht kunt op onze banen. Over het algemeen hebben wij op doordeweekse avonden 3 tot 4 banen tot onze beschikking om af te hangen. De andere banen die bij Centre Point aanwezig zijn worden verhuurd door Centre Point zelf en staan als zij verhuurd zijn niet tot onze beschikking. Soms komt het voor dat een baan van Squashmere bezet is voor een andere activiteit. Hiervan word je middels het prikbord tijdig op de hoogte gesteld. Ook kan het voorkomen dat een baan gereserveerd is voor competitie of training. Deze informatie kun je van het banenschema halen.

Het huidige banenschema dat geldt vanaf 1 maart 2003 en deze kunt u vinden door op het bovenstaande linkje te klikken. Let wel, dit kan veranderen in de loop van het seizoen aangezien het aantal uren dat Squashmere heeft afhangt van het aantal leden. Ook op tijden dat Squashmere geen banen heeft van CentrePoint kun je spelen. Alleen moet Centre Point deze banen dan niet verhuurd hebben. Dit gaat vooral overdag op.

Voor alle duidelijkheid het volgende: onverhuurde verhuurbanen kunnen kosteloos door leden worden gebruikt.

Clubavond

Op maandagavond hebben wij clubavond. Tijdens deze avond zijn alle leden welkom om mee te spelen. Er wordt op deze avond niet volgens het afhangsysteem gespeeld maar volgens een andere formule die de clubavondleider hanteert. Het gevolg hiervan is dat alle leden op die avond willekeurig 15 tot 20 minuten tegen elkaar komen te spelen. Gevorderden tegen beginners, beginners tegen beginners etc. Ook zijn tijdens deze avond introducés (niet leden) welkom. Zij kunnen maximaal drie avonden meespelen. De drukte tijdens de clubavond is onvoorspelbaar. Vaak doen zo’n 25 tot 30 leden mee maar uitschieters naar 40 of 16 zijn geen uitzondering.